friesian holstein koeVlees uit de natuur van Hollandse bodem
Het meest exclusieve vlees van Hollandse melkkoeien speciaal voor u geselecteerd.

Zagt Vlees is als vleesleverancier gespecialiseerd in het rijpe gemarmerde vlees van Hollandse melkkoeien (voornamelijk de Friese Holstein). Het verzadigde vlees is te herkennen aan de rijke marmering in het vlees en een mooie vetbedekking aan de buitenrand. Graag vertellen wij u meer over de achtergrond van de Hollandse melkkoeien en het proces tot aan het bord.

Het leven van een melkkoe
Melkkoeien leven als gelukkige dieren in het weiland van Nederlandse boeren waar zij veel vrijheid hebben en buiten genieten van het verse gras. In de winter worden de koeien naar binnen gehaald in een ruime, warme loopstal waar ze verwend worden met voedsel als mais, kuilgras enz. Het hele jaar door worden de koeien twee keer per dag gemolken, maar helaas voor de boer geeft niet iedere koe evenveel melk. Koeien die niet genoeg melk produceren worden door de boer afgemest en verkocht.

Rijp voor de slacht
Koeien die niet genoeg melk produceren steken te weinig energie in de melkproductie en meer in het vlees en vet, met als gevolg rijke marmering in het vlees. De koeien die te weinig melk produceren worden in een tijdsbestek van 2 tot 5 maanden afgemest met extra voeding. Ze worden niet meer gemolken en komen in deze drie maanden veel aan. Omdat de melkkoeien niet gespierd zijn, worden ze snel vet en door de marmering in het vlees extra smaakvol. Na de afmesting gaat deze kleine groep koeien naar het slachthuis.

Kwaliteitsvlees
De Hollandse melkkoeien hebben weinig spiermassa, waardoor de verschillende onderdelen vlees de perfecte maat hebben voor de horeca. De koeien die door Zagt Vlees zijn geselecteerd, worden ongeveer 2 weken in de been gerijpt voor een nog betere kwaliteit en een volle smaak. Na het rijpen wordt het vlees uitgebeend en worden de onderdelen ‘keukenklaar’ gesneden. De koks kunnen hierdoor het vlees goed in zijn geheel bekijken, hebben weinig snijverlies en kunnen het vlees naar eigen wens portioneren.

Meer weten?
Zagt Vlees | www.zagtvlees.amsterdam | info@zagtvlees.amsterdam