Dryaged vlees van Nederlandse melkkoeien

Je hebt er vast wel eens van gehoord. Vlees dat gerijpt wordt, is van nog betere kwaliteit. Maar hoe werkt dat rijpen nou precies?

Bij Zagt Vlees worden onze zogeheten “punt en haas” in de been gerijpt. Een punt en haas is eigenlijk een halve rug in de lengte door midden gesneden van zijn nek tot aan het stuitje. We hangen de punt en haas op in witte netten (zie foto) zodat het vlees mooi blijft en het vocht er goed uit kan. Dit laten wij ongeveer drie weken op deze manier hangen. In deze drie weken verliest het vlees vocht waardoor het vlees een steeds vollere vleessmaak krijgt. Nu hoor ik je denken: Maar als het vocht eruit is, wordt het vlees dan niet heel droog? Nee! Het vlees van Zagt Vlees is heel gemarmerd. Dat betekent dat er door het vlees heen witte lijntjes te zien zijn (vet). Die lijntjes zijn zo dun, dat als je het vlees gaat bereiden het vet tussen het vlees smelt, waardoor het juist heel smeuiig wordt.

Na drie weken rijpen kunnen wij met trots zeggen dat er een exclusief stukje vlees is ontstaan dat ontzettend goed van smaak is én ook nog eens ontzettend smeuiig is. Exclusief vlees dat in diverse sterrenzaken op het menu staat!

Uit  de gerijpte punt en haas worden de volgende onderdelen gesneden:

  • Ossenhaas
  • Ribeye
  • Entrecote
  • T-Bone
  • Côte de boeuf

Bovenstaande producten zijn dan ook dé specialiteiten van Zagt Vlees: met liefde behandeld, vol van smaak, smeuiig en exclusief van 100% Nederlandse melkkoeien.

Meer weten? Stel je vraag via info@zagtvlees.amsterdam.