Gault Millau roept Sidney Schutte uit tot chef van het jaar 2017

Maandag 7 november heeft Gault Millau Nederland de Chef van het Jaar 2017 bekend gemaakt. Sidney Schutte, chef van tweesterrenrestaurant Librije’s Zusje dat zich bevindt in het Waldorf Astoria Hotel in Amsterdam, wint. “Ik ben hartstikke trots op het team bij Librije’s zusje, met echte toppers in de keuken waar ik altijd op kan rekenen. Deze eervolle onderscheiding geeft het vertrouwen dat we op de goede weg zijn.” Aldus Sidney Schutte.

** Twee Michelinsterren

In mei 2014 werd Librije’s Zusje geopend en nog geen zeven maanden later ontvingen zij direct twee Michelinsterren. Librije’s Zusje Amsterdam kreeg binnen 7 maanden na de opening in mei 2014 direct twee Michelinsterren en stond daarmee direct in de top 10 van de Nederlandse gastronomie. In het juryrapport van Gault Millau wordt gesproken over een komeetachtige ontwikkeling van Schutte en zegt over zijn kookstijl: “Sidney’s gerechten zijn precisiewerkjes. Elk bord is een verhaal op zich. Compositie, smakenbalans, ingrediënten, bereidingen, alles grijpt uiteindelijk op een verrassende manier in elkaar. Het is vaak gedurfd, ook met Aziatische ingrediënten, maar van een subtiliteit die alleen de allerbeste chefs beheersen.”